Ördögvilla

Metal. Egyelőre.

Friss topikok

  • Metal Warrior: Na, örülök, hogy nem hiába írom... :) (2009.12.01. 20:07) Nagyon jó az új Korpiklaani!!!
  • Metal Warrior: @_dave_: Ensiferum elég jó, érdemes rákeresni... Korpiklaani nemkülönben... Ajánlom a figyelmedbe ... (2009.09.15. 11:28) Jön az új Ensiferum...
  • Metal Warrior: @_dave_: Helyes, helyes. Majd meglátjuk, hogy mi lesz itt, még alakulgat... Különben nekem sincs k... (2009.09.07. 09:44) Hogyan lop a Metallica?

Jó blogok:

Stop! Before It's Too Late And We've Destroyed It All

Metal Warrior 2009.12.08. 16:15

Kicsit megkésve írok, mostanában nem nagyon jutott eszembe írni, de láttam, hogy megjelent (igen, tudom, október 28-án) az Atreyu új albuma Congregation of the Damned , ami mellett nem mehetek el szó nélkül. Már csak azért sem, mert az előző, Lead Sails Paper Anchor című lemez nagy kedvencem volt, annak ellenére, hogy populárisabb lett, mint elődei, sőt olykor már túl popos is lett.

És akkor most itt az új lemez. Ami a címként is megidézett Stop! Before It's Too Late And We've Destroyed It All c. nótával indul, igencsak erősen.

Nem lett a zene sokkal gyorsabb, vagy akár agresszívabb, de valahogy az egész kicsit befordulósabb, sötétebb lett, de ugyanakkor ott van a zenében az a vidámság, amit pl. az előző lemeznél a Slow Burn-nél nagyon lehetett szeretni.

A hangzás nagyon érdekes, mert néha úgy érzem, hogy nagyon makulátlan, túlságosan is letisztult, néha meg teljesen a régi lemezek világát idézi.

Összességében egy nagyon jó lemez lett szerintem, én már nagyon vártam az új anyagot, és azt hiszem, ezt is nagyon szívesen fogom hallgatni, hasonlóan az elődeihez. Kedvcsinálónak az új lemezről álljon itt a Storm To Pass c. szerzemény. Nagyon jó kis nóta, na. :)

 

Címkék: zene metal metalcore új lemez atreyu

Szólj hozzá!

A klasszikus zenével ötvözött metalosok ismét nagyot alkottak...

Metal Warrior 2009.10.02. 14:19

Még a 2007. februári PeCsa-s Therion-koncerten nyomtak a kezembe egy szórólapot, amin az alábbi állt:

 

Na, mondom, ezt meg kell nézni, fel is kerekedtünk bátyámmal a nyár közepén Miskolcra, hogy megnézzük, élő szimfónikus zenekarral hogy üt a banda.

Hát nagyon ütött. Vicces volt különben, ugyanis a rendezvényt a "Miskolci Nemzetközi Operafesztivál"-ba illesztették be, ami indukálta azt, hogy rengeteg komolyzene kedvelő, idősebb ember is volt.

Mivel a koncert úgy tagolódott, hogy az első felében klasszikusokat játszottak metalosítva, és ezalatt nem nyitották még meg a lenti nézőteret, tehát csak ülőhelyek voltak, ezt kb. mindenki ülve nézte... Én akkor még fönt voltam, ahonnan látni lehetett az idős nénik döbbent arcát, hogy akkor ez most mi...?

A másik felére szerencsére már le tudtunk menni és lentről tudtuk végigtombolni a Therion saját számaiból álló részt. Mit mondjak? Egészen más volt igazi, elő szimfónikus zenekarral...

Azt hiszem, örök emlék marad az az este, annyira zseniális volt... De hogy ennek most mi az aktualitása? Nagyon sajnáltam, hogy nem készült felvétel, mert tényleg elképesztő volt, de ezek szerint tévedtem, ugyanis dupla DVD-n és CD-n Európában június 5-én megjelent The Miskolc Experience címen... Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Aki egy kicsit is szeretné átérezni, hogy milyen volt, annak ajánlom az alábbi videót:

 

Címkék: zene kritika metal therion szimfónikus új lemez

Szólj hozzá!

Nagyon jó az új Korpiklaani!!!

Metal Warrior 2009.09.18. 19:53

A finn csujjogtatós metal legnagyobb királyainak albuma ugyan még nyáron jelent meg, de mostanra csengett le bennem annyira, hogy írjak róla.

Kicsit aggódtam, hogy milyen lesz a Karkelo, hiszen az utóbbi időben nagyjából évente kaptunk jobbnál-jobb Korpiklaani albumokat, de szerencsére nem kellett csalódnom. A Vodka című kezdőnóta, melyhez klipp is készült már elég jól megadja a felütést, utoljára ennyire elsőre ütni csak a Tersvakanto-t nyitó  Let's drink tudott...

 Na, de ha ez valakinek nem lenne elég, a többszöri meghallgatásra is vannak emlékezetes pillanatai az albumnak. A másik hasonlóan felemelő nótája a lemeznek a Bring Us Pints Of Beer című dal, ami egészen az ír kocsmadalokat idézi, és maga nemében tökéletes.

Ha viszont kevésbé kocsmázós/ugrálós dalokra vágyunk, akkor is találunk kedvünkre valót, például ott van a Mettaanpeiton Valtiaalle, aminek hatására egyből elfog minket a vágy, hogy beüljünk egy jó kis finn fafűtéses szaunába, majd finom forralt bort kortyolgatva üldögéljünk a rönkházunkban a kandalló előtt...

Összegzés:

Nagyon jó lemezt tett le az asztalra a Korpiklaani, aki nem ismeri őket, és szereti a máfajt, annak érdemes ezzel kezdeni, rajongóknak pedig kötelező darab.

Előadó: Korpiklaani

Album: Karkelo

Megjelenés: 2009. június 26.

Számlista:

1. Vodka
2. Erämaan Ärjyt
3. Isku Pitkästä Ilosta
4. Mettänpeiton Valtiaalle
5. Juodaan Viinaa
6. Uniaika
7. Kultanainen
8. Bring Us Pints Of Beer
9. Huppiaan Aarre
(Könnin Kuokkamies (Bonus track - Digipack)
10. Vesaisen Sota
11. Sulasilmä
12. Kohmelo

 

Címkék: zene kritika finn metal korpiklaani folk metal új lemez

3 komment

Jön az új Ensiferum...

Metal Warrior 2009.09.10. 10:46

Régen hallottunk az Ensiferumról is, 2007-ben adták ki a "victory Songs"-ot, ami nekem személy szerint nagyon tetszett, úgyhogy éppen itt volt az ideje az új lemeznek...

A napokban jelenik meg az új korong a Spinefarm gondozásában, "From Afar" címmel. A címadó nótához klip is készült, tekintsük meg együtt:

 

 

Szerintem üt... :)

Címkék: zene finn metal klip ensiferum új lemez

2 komment

Itt az új Sonata Arctica...

Metal Warrior 2009.09.07. 09:53

Megjelent a Sonata Arctica első nótája az új lemezről, "Flag in the Grund" címmel. A youtube-on már hónapokkal ezelőtt fent volt a video készületeiről egy werk-film, ami már sok jót igért: 

 

Izgatottan vártam, hogy mi lesz a klipből, hát nem kellet csalódnom:

 

 Különben a "Days of Grays" első maxija, a "The Last Amazing Grays", amin a fenti nóta is található, 4. helyen nyitott Finnországban...

Izgatottan várjuk a lemezt...

UPDATE: A zenekar élőben is megtekinthető 2009. november 17-én a Petőfi Csarnokban!

Címkék: finn metal klip sonata arctica új lemez

Szólj hozzá!

Hogyan lop a Metallica?

Metal Warrior 2008.10.23. 20:50

Egy barátomtól kaptam kölcsön egy Axxis CD-t, amit érdeklődve tettem be a lejátszóba, mert korábban már hallottam jókat az együttesről, de nem találkoztam vele.

Az album nem jelentett különösebb meglepetést, közepesnél kicsit jobb power metal anyag. Viszont amiért megszületett ez a poszt, az a 7., Don't Leave Me c. számnál történt...

A két video első 10 másodperce után mindenki próbálja meg felfedezni az 5 különbséget... :)


 

 

 
 

 


 

Hangsúlyozom: Az Axxis korongja 2006-os!!

Címkék: zene plágium lopás metal metallica plagizálás axxis

5 komment

süti beállítások módosítása