Ördögvilla

Metal. Egyelőre.

Friss topikok

  • Metal Warrior: Na, örülök, hogy nem hiába írom... :) (2009.12.01. 20:07) Nagyon jó az új Korpiklaani!!!
  • Metal Warrior: @_dave_: Ensiferum elég jó, érdemes rákeresni... Korpiklaani nemkülönben... Ajánlom a figyelmedbe ... (2009.09.15. 11:28) Jön az új Ensiferum...
  • Metal Warrior: @_dave_: Helyes, helyes. Majd meglátjuk, hogy mi lesz itt, még alakulgat... Különben nekem sincs k... (2009.09.07. 09:44) Hogyan lop a Metallica?

Jó blogok:

A klasszikus zenével ötvözött metalosok ismét nagyot alkottak...

Metal Warrior 2009.10.02. 14:19

Még a 2007. februári PeCsa-s Therion-koncerten nyomtak a kezembe egy szórólapot, amin az alábbi állt:

 

Na, mondom, ezt meg kell nézni, fel is kerekedtünk bátyámmal a nyár közepén Miskolcra, hogy megnézzük, élő szimfónikus zenekarral hogy üt a banda.

Hát nagyon ütött. Vicces volt különben, ugyanis a rendezvényt a "Miskolci Nemzetközi Operafesztivál"-ba illesztették be, ami indukálta azt, hogy rengeteg komolyzene kedvelő, idősebb ember is volt.

Mivel a koncert úgy tagolódott, hogy az első felében klasszikusokat játszottak metalosítva, és ezalatt nem nyitották még meg a lenti nézőteret, tehát csak ülőhelyek voltak, ezt kb. mindenki ülve nézte... Én akkor még fönt voltam, ahonnan látni lehetett az idős nénik döbbent arcát, hogy akkor ez most mi...?

A másik felére szerencsére már le tudtunk menni és lentről tudtuk végigtombolni a Therion saját számaiból álló részt. Mit mondjak? Egészen más volt igazi, elő szimfónikus zenekarral...

Azt hiszem, örök emlék marad az az este, annyira zseniális volt... De hogy ennek most mi az aktualitása? Nagyon sajnáltam, hogy nem készült felvétel, mert tényleg elképesztő volt, de ezek szerint tévedtem, ugyanis dupla DVD-n és CD-n Európában június 5-én megjelent The Miskolc Experience címen... Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Aki egy kicsit is szeretné átérezni, hogy milyen volt, annak ajánlom az alábbi videót:

 

Címkék: zene kritika metal therion szimfónikus új lemez

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordogvilla.blog.hu/api/trackback/id/tr811422874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása